ישנם רגעים בחיים (אינטראקציות חברתיות לא מעטות בעצם), כל אינטראקציה חברתית, שבהם כל אחד ואחת מאיתנו עשויים למצוא את עצמם במצב של חוסר הבנה או כשל תקשורתי שכל קורא.ת שורות אלו יוכלו להזדהות איתם….לפעמים זה מתבטא בפגיעה בלי כוונת תחילה.
אלו הם הרגעים שבהם אנו מרגישים כי אנו לא מצליחים להעביר את המסר שלנו בצורה בהירה ויעילה, או שיוצא לנו לפגוע באדם אחר בלי כוונת תחילה. תחושת הבידוד החברתית יכולה להיגרם ממגוון מצבים ונסיבות, כמו חרם, הדרה, נידוי, ואף מעברים או בריונות.
המפת"ח למעורבות בקהילה מציעה פתרונות ייחודיים המתמקדים באימון לפיתוח תקשורת חברתית, במיוחד לאלו המתמודדים עם קשיים תקשורתיים. אחד הכלים המרכזיים שהמפת"ח מקנה הוא סינגור עצמי.
סינגור עצמי הוא היכולת של הפרט להסביר את עצמו בבהירות וביעילות. לדעת איך צריך להסביר את עצמי במידה 'וחולמים' בזמן שיחה או מתנתקים או לא ממש מבינים את הרגש של האחר שמנסים להעביר אלינו. זה כולל את היכולת לדבר על הקשיים האישיים, כמו הבעיות בתקשורת, ולהסביר לסביבה מהי השונות הנוירולוגית שמאפיינת אותו. כאשר אנשים מצליחים לספר על הקשיים שלהם ולתקשר אותם בצורה מובנת, הסביבה מגלה יותר הבנה וסלחנות. הדבר מאפשר יצירת קשרים חברתיים משמעותיים יותר ומפחית את תחושת הבדידות.
בנוסף, סינגור עצמי מסייע גם בהתמודדות עם תפיסת העצמי ובחיזוק הביטחון העצמי. תכניות האימון של המפת"ח מתמקדות בניהול רגשות כמו כעס, פחד ועצב, ובמניעת הימנעות מיוזמה והשתתפות חברתית. כאשר אנשים לומדים לסנגר על עצמם, הם יכולים לשפר את איכות חייהם ולהיות חלק פעיל ומשמעותי יותר בקהילה.
כך, המפת"ח למעורבות בקהילה מציע פלטפורמה ייחודית וחדשנית המעניקה לאנשים כלים להתמודדות עם תחושת הבדידות והקושי התקשורתי, באמצעות סינגור עצמי. בעזרת הכלים הללו, אנשים יכולים לשפר את איכות חייהם ולהיות חלק פעיל ומשמעותי יותר בקהילה.