חיפוש

רגשות בעולם הדיגיטל – למה כל כך קשה לנו לבטא את עצמנו?

מוכנים?! יש לכם הזדמנות לזכות בפרס שווה במיוחד לכבוד פסח! 🎁 פעם, כדי לגלות למישהו שאנחנו אוהבים אותו, היינו צריכים לפחות 3 מילים, היום מספיק אימוג'י אחד. בעולם שלנו אנחנו כבר לא זקוקים רק למילים כדי להביע את עצמנו, ועם הזמן המסכים הפכו אותנו ליותר ויותר אפתיים. כישורי התקשורת שלנו העלו אבק ופרצופים קבועים החליפו את דעתנו על הכל. ברוח השינוי שהחברה שלנו נמצאת עמוק בתוכו, החלטנו לערוך תחרות אימוג'ים עם פרסים שווים 💝 עליכם לחשוב על אגדת ילדים מוכרת, ולתאר לנו אותה באמצעות אימוג'י בלבד, בלי מילים בכלל!

בואו נדבר על רגשות. כן, זה נושא חשוב שלא מקבל מספיק מקום, בעיקר בעידן הסמארטפון והאימוגי'ם שגורמים לנו להסתתר מאחורי הרגשות שלנו. ואיפה הכל מתחיל? עוד מהילדות. מכירים את זה כשהילד/ה נופלים וההורים באינסטינקט הראשוני אומרים "לא קרה כלום"? אז זהו, שכן קרה. הילד קיבל מכה, כואב לו והוא בוכה. התגובה שלו הכי טבעית בעולם. לאמירה "לא קרה כלום" שלרוב נועדה להקטין את גודל המאורע ולהעביר לילד מסר שהוא "גיבור", יש צד נוסף – ביטול התחושה והרגש של הילד.

 

הורים רבים שוכחים שגם רגשות שליליים נחוצים להתמודדויות עם מצבים שונים בחיים. הרעיון הוא להיות בחוויה, להיות נוכח, ולהתחבר אל עצמנו ואל הרגשות שלנו – החיוביים והשליליים. בעולם הדיגיטלי שאנחנו חיים בו, הרבה פעמים אנחנו מסתתרים מאחורי המסך ולא חווים את העולם כפי שהוא באמת. קחו לדוגמא צורת תקשורת שמועדפת על רובנו – וואטסאפ. אנחנו מעדיפים לתקשר בהודעות, ולהרים טלפון או ליזום פגישה פרונטלית ממזמן הפכו להיות בין הגורמים לחרדה. היום, גם אם לא מתחשק לנו לכתוב או לבטא את עצמנו, מספיק שנביע את עצמנו באמצעות אימוג'י ש"ידבר" את מה שאנחנו רוצים להעביר לצד השני. העובדה הזו מצמצמת את היכולת שלנו לבטא את הרגש האמיתי שלנו.

 

אז אולי מצד אחד הטכנולוגיה תורמת לנו בכך שאנחנו יכולים לתקשר עם כל אחד מכל מקום בעולם, אבל האיכות של התקשורת יורדת, ואיתה גם הבעת הרגש וחוויית ה"אני".

 

אז מהם בכלל "רגשות"?

רגשות נגרמים ממצב נפשי וגופני, לפעמים עם הצדקה כתוצאה מהמציאות, ולפעמים הם ביטוי לפרשנות שלנו לסיטואציות מהחיים. בנוסף, הם מקושרים למצב הרוח ולאישיות שלנו, ועשויים להתבטא במידות שונות של תחושות (חלקן נעימות וחלקן קצת פחות), בדפוסי מחשבה מסוימים וכן בהתנהגות.

 

3 סוגי הרגש שאתם חייבים להכיר

  1. רגשות בסיס: שמחה, הפתעה, כעס, גועל, פחד ועצב. התקיים מחקר ונמצא כי יש רק שישה רגשות שלגביהם יש הסכמה ברחבי העולם. מכאן הסיקו שיש משהו משותף לכלל בני האדם מבחינת יכולות רגשיות, ואנו מבינים שיש לכך תפקיד אבולוציוני חשוב.
  2. רגשות פשוטים: בלבול, אכזבה, תסכול, דאגה, מצוקה, סיפוק ועוד. רגשות אלו מתייחסים לכל מה שאנו מרגישים מעבר לרגשות הבסיסיים, כתוצאה מעניין חברתי וכתוצאה מהרבה קשרים ונסיבות. לדוגמה, ילד שגדל למשפחה במעמד סוציו אקונומי גבוה מתחיל את חייו בתנאי פתיחה "טובים" יותר מילד שנולד למשפחה דלת אמצעים. כל אלו מעצבים אותנו ומשפיעים על הרגשות והאישיות שלנו.
  3. רגשות מורכבים: קנאה, מבוכה, בדידות, געגוע, חשדנות, חמלה, עלבון ועוד. אלו הם הרגשות המעניינים באמת, והם נקראים כך כי הם מורכבים ממני ומהאחר. כלומר, הם מופיעים רק ביחס לגורם שלישי ואי אפשר להרגיש אותם כלפי עצמנו.

 

הכרה של רגשות בתוכנו, תעזור לנו להביע את עצמנו בצורה טובה יותר, ובכך לחוות חיים טובים ושלמים יותר בהם אנחנו מתבטאים בלי פחד, ומקדמים את עצמנו לעבר היעדים והמטרות שלנו.

 

אצלנו במפת"ח כותבים כל מאמר במחשבה על אותו אדם שזה יכול לשנות משהו עבורו.

מכירים מישהו\ מישהי שהמאמר הזה יכול להיות משמעותי בשבילם?

שתפו איתם.

 

בואו נדבר!

סדנאות קבוצתיות, סדנאות להורים, שירות קומיונידייט לפיתוח מיומנויות דייטינג, אימון אישי להפחתת חרדה חברתית ובדידות ועוד. 
איך אפשר לעזור לך?

דילוג לתוכן
Verified by MonsterInsights