חיפוש

שיטת הסנדוויץ' – ביקורת בונה שעוזרת לגדול

להעביר ביקורת זו אמנות, וכשהיא נעשית בצורה חכמה – היא לא רק מתקבלת, אלא גם מחזקת את הקשר בין הצדדים. כשאנחנו רוצים לתת ביקורת, חשוב לדעת איך להגיש אותה בצורה שתשפיע לטובה. שיטת הסנדוויץ', מתוך שיטת המפתח לעמק השווה, מציעה דרך מובנית להעברת ביקורת בונה, שמעצימה ומובילה לגדילה ופיתוח המסוגלות העצמית.

  • 'הלחם' – דיבור חיובי:
    כל סנדוויץ' מתחיל ונגמר בלחם. כך גם הביקורת שלנו. פתחו במילים חיוביות שמחזקות את האדם. התייחסו לערכים שלו או להישגים הקודמים שתרמו להצלחה. לדוגמה, "אני מאוד מעריך את היצירתיות שלך בפרויקט הזה."
  • 'הנקניק' – נקודת הביקורת:
    במרכז הסנדוויץ', נמצאת הביקורת עצמה. הציגו אותה בצורה ממוקדת, עניינית ולא שיפוטית. למשל, "שמתי לב שיש צורך לדייק יותר בזמנים כדי לעמוד ביעדים."
    הביקורת נועדה להיות מועילה ולא פוגענית, עם מטרה ברורה לשיפור.
  • 'החסה' – פתרונות והמלצות:
    הוסיפו המלצות או פתרונות מעשיים שמספקים לנמען כיוון ברור לשיפור. לדוגמה, "אולי כדאי לקבוע תזכורות או לתכנן לוח זמנים מדויק יותר."
  • 'הלחם' – דיבור חיובי:
    בסיום, הדגישו נקודה חיובית נוספת שמעודדת שיפור, כמו "אני בטוח שהיכולת שלך ללמוד מהר תעזור לך ליישם את השינוי הזה בצורה מעולה." כך, הביקורת לא רק תתקבל בצורה טובה יותר, אלא גם תיצור מוטיבציה לשינוי ושיפור.

שיטת הסנדוויץ' היא לא רק דרך להעברת ביקורת, אלא כלי לבניית קשרים חזקים. באמצעות שילוב של עידוד, הצגת שיפור אפשרי ומתן פתרונות, אנחנו יכולים לעזור לאחרים לגדול – ובאותו הזמן, לחזק את תחושת האמון והחיבור בינינו.

אצלנו במפת"ח כותבים כל מאמר במחשבה על אותו אדם שזה יכול לשנות משהו עבורו.

מכירים מישהו\ מישהי שהמאמר הזה יכול להיות משמעותי בשבילם?

שתפו איתם.

 

בואו נדבר!

סדנאות קבוצתיות, סדנאות להורים, שירות קומיונידייט לפיתוח מיומנויות דייטינג, אימון אישי להפחתת חרדה חברתית ובדידות ועוד. 
איך אפשר לעזור לך?

ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור בהקדם:

דילוג לתוכן
Verified by MonsterInsights