חיפוש

בדידות בחופש הגדול – איך אפשר למנוע אותה?

החופש הגדול נמצא ממש מעבר לפינה, ואיתו מגיעים לא מעט חששות, ובעיקר – כיצד אפשר להיערך בצורה נכונה על מנת שהילד שלנו לא יישאר בודד?😔 החופשה הארוכה טומנת בחובה הזדמנויות ליצור קשרים עם חברים חדשים ולצבור חוויות, אך לצערנו, לא מדובר במשימה פשוטה עבור כל הילדים, במיוחד לא עבור ילדים המתמודדים עם בעיות חברתיות. 🤷‍♀️ לכם, ההורים, יכולה להיות השפעה עצומה על חוויית החופש שלהם! כל עוד תהיו קשובים לילדיכם, תדעו לבחון האם יש סיכוי שהם חווים חרם או מתמודדים עם קושי חברתי, ותדעו כיצד לפעול כבר מעכשיו, כדי שסוף השנה וגם החופשה ייראו אחרת לחלוטין. אז איך עושים את זה? לכבוד הקיץ, הכנו לכם מאמר עם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לאתר את נקודות הקושי של הילד, ויעניקו לכם כלים להתמודדות עם בדידות וחרמות.

רבים מאיתנו זוכרים את החופש הגדול כתקופה מאושרת, הרגע לו חיכינו במשך כל שנת הלימודים – זמן שבו אפשר ליהנות עם המשפחה והחברים ללא הגבלה. עם זאת, זהו לא המצב עבור כלל הילדים במדינת ישראל. אם אתם רוצים לוודא שהילד שלכם עובר את החופש הקרוב על הצד הטוב ביותר, ולטפל כבר עכשיו בבדידות ובקשיים חברתיים שאולי הוא חווה, המשיכו לקרוא.

 

בדידות – חשוב לא לטמון את הראש בחול

 

כבר עכשיו, לפני שהחופש הגדול מתחיל, ההמלצה הכי חשובה שאנחנו יכולים לתת לכם היא לבחון מהו המצב החברתי של הילד. אם אתם שמים לב שהילד שלכם לא מזמין חברים הביתה, לא נפגש אחה"צ עם בני גילו, מודר מאירועים שונים כמו מסיבות וימי הולדת או מבלה את מרבית זמנו לבד – כדאי לפעול בהקדם האפשרי.

 

ועדיין, חשוב לא לפעול בפזיזות. יש לשבת עם הילד בסביבה רגועה ובטוחה, ולשאול אותו על תחושותיו ועל האירועים ‎שמקיפים אותו. האם היה אירוע ספציפי שמשפיע על החברים סביבו? האם כבר כמה חודשים שהילד לא מוצא את מקומו בכיתה או בשכבה? ההבנה הזו תעזור לכם לפעול באופן המדויק ביותר ולעצור את הבדידות.

 

טיפול ממוקד באירוע פרטני

 

במידה ועלה כי יש איזשהו אירוע פרטני שהילד מספר עליו, חשוב להמשיך לדבר איתו ולהבין לעומק מה בדיוק קרה שם. ישנם לא מעט מקרים בהם נגלה כי אותו אירוע פרטני נגרם בעקבות פעולה שגויה שנעשתה מול ילד מסוים בכיתה. לאחר שתבינו מי הוא אותו ילד, מומלץ קודם כל לפנות אל הוריו ולהציג להם את המצב. ישנן ארבע פעולות שיכולות לסייע לכם להגיע למצב של תיקון:

 

  1. ביצוע בירור – להבין כיצד המעשה שבוצע פגע בצד השני, מומלץ לעשות את הבירור בנוכחות סמכות הורית.
  2. בקשת סליחה – לחתור לבקשת סליחה של הצד הפוגע.
  3. תיקון – להוביל לתיקון של הפגיעה בילד.
  4. פיצוי – להבין כיצד אפשר לפצות את הילד הפגוע על האירועים שהוא חווה.

 

הצעדים האלו נכונים גם אם הילדים שלכם נמצאים בצד הפוגע. גם שם חשוב לקחת אחריות ולסייע לילד לכפר על מעשיו וללמוד מכך הלאה.

 

במידה ומדובר באירוע מתמשך – חשוב לערב את הילד בהחלטות

 

אירועים מתמשכים עלולים להיות מאתגרים יותר, לכן חשוב לשאול שאלות שיובילו אתכם לפעולה לטווח הרחוק – האם יש ילדים שהילד חושב שהוא יוכל להתחבר אליהם ביתר קלות? האם הוא מרגיש שיש ילדים שמסתכלים עליו בגובה העיניים? האם יש תלמידים בכיתה שהוא מרגיש שנותנים לו בחזרה כמו שהוא נותן להם?

 

שאלות כמו אלו יכולות לעזור לכם למפות את הילדים בכיתה, ולהבין עם מי מהם הילד שלכם יכול לקיים קשרים חברתיים משמעותיים. השינוי יכול להתחיל גם בשניים-שלושה קשרים חדשים, כל אחד משפיע. ברגע שיש מספר ילדים שעומדים לצד הילד שלכם ונמצאים שם בשבילו – כך גדל הסיכוי שלו לצאת מהבדידות שבה הוא נמצא.

 

אנחנו מקווים שתמצאו את הטיפים שלנו כמועילים עבורכם, כדי שאתם וילדיכם תוכלו ליהנות מהחופש הגדול בצורה הטובה ביותר!

אצלנו במפת"ח כותבים כל מאמר במחשבה על אותו אדם שזה יכול לשנות משהו עבורו.

מכירים מישהו\ מישהי שהמאמר הזה יכול להיות משמעותי בשבילם?

שתפו איתם.

 

בואו נדבר!

סדנאות קבוצתיות, סדנאות להורים, שירות קומיונידייט לפיתוח מיומנויות דייטינג, אימון אישי להפחתת חרדה חברתית ובדידות ועוד. 
איך אפשר לעזור לך?

דילוג לתוכן
Verified by MonsterInsights