חיפוש

אימון אישי, חרדה ואוטיזם

שיטת המפתח לעמק השווה להתמודדות עם חרדה אצל אוטיסטים

שיטת המפתח לעמק השווה (מעורבות, פתיחות, תמיכה, חיזוק) מציעה גישה ייחודית להתמודדות עם חרדה אצל אוטיסטים. המפתח למעורבות הוא יצירת תחושת שייכות והכנה מראש לתרחישים קשים. פתיחות היא לשתף רגשות ותחושות בצורה גלויה ומקבלת. תמיכה היא לתת כלים והכוונה איך להתמודד עם הקשיים, וחיזוק הוא לציין הצלחות והתקדמות, גם אם הן קטנות. כלים אלו יכולים לעזור בהפחתת חרדה ובהעלאת הביטחון העצמי.

חרדה היא תופעה נפוצה אצל אנשים עם אוטיזם, והם לעיתים פונים לטיפול פסיכולוגי כדי להתמודד איתה. שיעור החרדה אצל אוטיסטים גבוה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית, וזה נובע מההבדלים בתפקוד המוח האוטיסטי בהשוואה למוח הנוירוטיפיקלי. למרבה הצער, רבים מהם מוצאים את עצמם משלמים סכומים גבוהים על טיפולים שלא תמיד עוזרים לשפר את מצבם.

כדי להבין את החרדה אצל אוטיסטים, חשוב להבחין בין חרדה כללית לפחד. חרדה כללית היא מחשבות שליליות או דאגות מאירועים עתידיים או תרחישים תיאורטיים, בעוד פחד הוא רגש שמתעורר כשיש איום ממשי בהווה. לדוגמה, כשחוצים כביש, הפחד ממכונית מתקרבת הוא פחד ממשי. חרדה מדריסה יכולה להתרחש גם כשאין סכנה אמיתית, מדובר במחשבה שמפעילה את הפחד.

הטיפול בחרדה כללית מתמקד בהפרדת המחשבות מהמציאות ובהרגעת הרגשות. המטרה היא למנוע מהפחד להתקיים כשאין איום ממשי. לעומת זאת, חרדה אצל אוטיסטים נובעת לעיתים קרובות מאיומים אמיתיים המבוססים על חוויות טראומטיות מהעבר. לדוגמה, חרדה מאירוע חברתי אינה מבוססת על תרחישים תיאורטיים אלא על חוויות עבר קשות כמו הצפה חושית או מצוקה רגשית.

ההבדלים האלו מסבירים מדוע טיפולים רגילים בחרדה לא תמיד עוזרים ואפילו יכולים להחמיר את החרדה אצל אוטיסטים. לכן, יש צורך בכלים שמותאמים במיוחד להתמודדות עם חרדה אצל אוטיסטים.

שיטת המפתח לעמק השווה מציעה כלים מעשיים להתמודדות עם החרדה אצל אוטיסטים: הכנה מראש, כולל הכנת חפצים שיכולים לעזור בהתמודדות עם מצבים קשים ותרגול תרחישים אפשריים כדי ליצור תחושת ודאות. כמו כן, עבודה על התמודדות עם תרחישים מציאותיים, כמו איך להגיב לצעקות או איך ליצור "בועת ביטחון" במצבים חברתיים, היא חיונית. שימוש בכלים להרגעה עצמית כמו פעולות חזרתיות, עזרים חושיים והפחתת גירויים, יכול לעזור בוויסות רגשי והרגעה. לבסוף, לימוד והתכוננות לשימוש בהתאמות שונות להתמודדות עם הקשיים יכולים לעזור רבות.

המפת"ח למעורבות בקהילה מתמחה במתן פתרונות למצבים של בדידות חברתית וחרדה דרך אימון לפיתוח תקשורת חברתית. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לתכניות האימון שלנו ולמצוא את הכלים המתאימים שתוכלו ליישם בחיי היום-יום כדי לשפר את איכות חייכם ולהגביר את המעורבות שלכם בקהילה.

אצלנו במפת"ח כותבים כל מאמר במחשבה על אותו אדם שזה יכול לשנות משהו עבורו.

מכירים מישהו\ מישהי שהמאמר הזה יכול להיות משמעותי בשבילם?

שתפו איתם.

 

בואו נדבר!

סדנאות קבוצתיות, סדנאות להורים, שירות קומיונידייט לפיתוח מיומנויות דייטינג, אימון אישי להפחתת חרדה חברתית ובדידות ועוד. 
איך אפשר לעזור לך?

דילוג לתוכן
Verified by MonsterInsights